Požar v šoli

Bila je zadnja sobota pred jesenskimi počitnicami. Jesenski veter je pometal listje in učenci so sedeli v topli učilnici, se igrali in ustvarjali skupaj s prijatelji iz višjih razredov, ki so prav ta dan prišli na obisk. Skratka, prav prijeten dan.

Dokler…DIM.

Potuhnjeno se je začel plaziti izpod vrat učilnice in pisarne. Prvi ga je opazil prvošolec Jaka. Prav kmalu smo ga opazili tudi vsi ostali. POŽAR! Ker smo se že pogovarjali, kaj je v primeru požara potrebno storiti, smo upoštevali vsa navodila. Dim se je hitro širil in pot na varno nam je bila zaprta.

Poklicali smo gasilce in reševalna akcija je stekla. Kmalu so se zaslišale sirene gasilcev, ki so hiteli na pomoč. Učenci so se zbrali ob oknu, opazovali, kaj se dogaja, nekateri prestrašeni, drugim se je zdelo strašno zanimivo, kako pogumni gasilci pripravljajo svoje obleke, lestve, cevi… Nekaj gasilcev je hitro začelo z reševanjem otrok, drugi so se odpravili previdno v šolo in iskali kraj in vzrok požara, nekaj pa jih je ostalo pri gasilskem avtomobilu in skrbelo, da je vse potekalo pravilno.

K sreči je bila vse skupaj le vaja, ki so jo pripravili gasilci PGD Medvedje Brdo. Upajmo, da nikomur ne bo potrebno uporabiti tega svojega znanja. Da le ne bi šlo kdaj zares!!! Kakšna taka vaja pa bi bila še dobrodošla. Gasilcem in učencem, da utrjujejo svoje znanje.