Prvi šolski dan

Pa se je spet pričelo novo šolsko leto. Šola, ki je bila med počitnicami kar malce pusta in dolgočasna, se je po dveh mesecih napolnila s spočitimi učenci, polnimi energije in pripravljenimi na nove šolske izzive. Prvi šolski dan je bil nekaj posebnega. Vonj je imel po jesenskih listih, nepopisanih zvezkih, po pričakovanju in vznemirjenju.

Poseben sprejem so doživeli trije naši prvošolci. S spodbudnimi besedami jih je v novo obdobje pospremil gospod ravnatelj, Jure Kramar. Da bi bil prvi šolski dan za prvošolce še čarobnejši, so jim drugošolci pripravili kratek kulturni program. Zastavili so jim nekaj ugank, zaigrali gledališko igro Palček Pohajalček, zaplesali skupinski ples Urca in predstavili šaljivo igro Zlati sonček.

Dragi učenci, veselim se šolskega leta, ki je pred nami. Verjamem, da ga bomo skupaj oplemenitili z uspešno opravljenimi izzivi, medsebojno pomočjo, zaupanjem, razumevanjem, prijateljstvom in dobro voljo.

Naj vas skozi celo šolsko leto vsak dan spremlja modrost medvedka Puja: “Obljubi mi, da si boš za vedno zapomnil, da si pogumnejši kot verjameš, močnejši kot izgledaš in pametnejši kot misliš.” Srečno.