Slovenski zajtrk

Vsi bi radi zrasli v velike in zdrave junake, bistrih glav in z mnogo energije in moči za igro. Če želimo to postati, moramo jesti zdravo in raznoliko hrano. Zdrava hrana je lahko prav okusna, samo malo se moramo navaditi nanjo. Na krožniku mora biti vedno čim več različno obarvanih živil, saj le-ta vsebujejo različne hranilne snovi. Skratka, veliko zelenjave, sadja in žit.

Tretji petek v novembru je bil tudi na naši šoli  zelo zelo zdrav, okusen in slasten. Na ta dan je bil namreč naš šolski jedilnik prav poseben, sestavljen v znamenju domače, slovenske hrane.

Komaj smo čakali, da zaužijemo dobrote naših lokalnih pridelovalcev – svež kruh, toplo mleko, med in maslo, ki sta se kar topila v ustih. Zraven pa ni manjkalo niti sočno jabolko. In Slakova pesem Čebelar. Veselo smo se pridružili tudi mi in ubrano zapeli.

To pa še ni bilo vse. Iz pridelkov, ki so zrasli na naših visokih gredah, smo si pripravili okusno zelenjavno juho in jo opoldne z veseljem pojedli.