15.novembra je bil dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci naše šole pa so se preizkusili v peki kruha. Ponosno lahko povem, da so ga sami zamesili, oblikovali in spekli. In seveda tudi z užitkom pojedli. Res so uživali.
S pomočjo Nežinega očka Mirana, ki je po poklicu kuhar, je delo teklo kot namazano. Na koncu so vsi učenci ponosno odnesli vsak svoj sveže pečen »hlebček« kruha domov. Nekaj utrinkov smo ujeli tudi v objektiv.
Pa to še ni bilo vse, kar se je dogajalo tega dne.
Po peki smo se sprehodili do kmetije, na kateri živi naš sošolec Jaka. Pričakala sta nas Jakova babica in dedek. Razkazala sta nam celo kmetijo. V hlevu smo videli krave, teličke, pujse in kokoši.
Na koncu sta nas povabila v kuhinjo, kjer smo malo luščili fižol in se pogreli s toplim čajem.
Hvala vsem za zanimiv in poučen dan.