Kulturni praznik

Dne 8. februarja imamo Slovenci svoj kulturni praznik, posvečen največjemu poetu našega naroda, Francetu Prešernu. Vsekakor si naš veliki poet zasluži vse časti in spoštovanje, ki ga je deležen, toda to ni samo njegov dan, ta dan je dan nas vseh, kajti mi vsi smo tisti, ki skupaj ustvarjamo in predstavljamo slovensko kulturo.

Kultura niso samo bistre misli in domislice posameznikov, ki jim je pero blizu, niso samo veliki dosežki, ki nas delajo vidne, kultura so vse oblike sporočanja, sporazumevanja in medsebojnih odnosov. Kultura je spoštovanje in ohranjanje tradicije in vrednot. Kultura je tudi naš odnos do narave in skrb zanjo.

V mozaik prireditev ob kulturnem prazniku so svoj kamenček dodali tudi naši učenci in povabili v svojo družbo starše, stare starše, sošolce iz višjih razredov in druge krajane. Kar nekaj se jih je zbralo na prireditvi, predvsem tistih, ki znajo ceniti pristnost in otroško ustvarjalnost. Mali umetniki so občinstvo nagovorili s prepletom igre, pesmi in plesov ter s svojimi nastopi vsak po svoje navdušili in poslušalcem pripravili prijetne trenutke.