Črmošnjice

Danes smo se odpravili v prav posebno šolo,  v šolo v naravi. Pot nas je pripeljala v Črmošnjice. Tam stoji dom Lipa.

Ko smo prišli tja, smo šli najprej v jedilnico, kjer smo pojedli malico, ki smo jo prinesli s seboj. Nato nas je vodja doma seznanila s hišnimi pravili, tam smo si razdelili tudi sobe. Z veliko radovednostjo smo se vanje vselili, kajti za nekaj dni bodo naše drugo domovanje. Lepo smo jih uredili, čeprav so nam rjuhe in prevleke malce nagajale.

Po napornem postiljanju se nam je zelo prileglo okusno kosilo. Prostega časa pa nam niso pustili kaj dosti in že kmalu so nas poklicali k popoldanskim dejavnostim.

Prisluhnili smo gozdnim zvokom in poiskali  različne sledi, ki se skrivajo v gozdu. V učilnici smo si jih kasneje še natančno ogledali.

Bližal se je večer, mi pa smo radovedno pogledovali proti kuhinji, od koder bo prišla večerja. Mmmm. Carski praženec, po domače »šmorn«, nam je šel zelo v slast. Po večerji pa še ni bilo konec aktivnosti. Odpravili smo se v zvezdnato noč na nočni pohod. Svetili smo si s petrolejkami. Drugarji smo že veliki in smo pazili na prvošolčke. Šele potem se je dan končal.  Umivanje, pravljica in zasluženi počitek.