Pohod s starimi starši

Prekrasne sončne dni je obvezno treba izkoristiti za potepanje po naravi. Zato smo povabili dedke in babice, da se nam pridružijo na športnem dnevu.

Skoraj vsi so se odzvali vabilu. Na dan našega druženja smo se zbrali pred Gasilskim domom na Medvedjem Brdu ter krenili proti Pikeljcam. Tam nas je Jakov dedi popeljal v skrivnostno Pucovo brezno. Pot smo nadaljevali skozi gozd in se nato povzpeli mimo Breteta proti cerkvi na Medvedjem Brdu. Hoja nam ni povzročala težav, saj smo vso svojo pozornost namenili iskanju  skrivnostnih sledi.

Kakšnih sledi, boste vprašali.

Zjutraj, preden smo odšli, smo našli pismo. Pisal nam je škrat, ki nas že dlje časa opazuje. Sporočil nam je, da naj sledimo pisanim trakovom, saj nam je ob poti pripravil presenečenja. Seveda jih bomo našli le, če ne bomo preglasili glasov gozda in se bomo držali njegovih navodil.
No, našli smo prav vse sledi in izpolnili vse škratove naloge. Peli smo, nabirali smo kamenčke, reševali gozdne uganke in  ob koncu našli pravi, pravcati zaklad. Skrival se je prav na koncu naše poti.

Prav res, dan je bil zanimiv in zabaven. Otroci in stari starši so uživali. Prijetno utrujeni smo se poslovili in si obljubili, da se še srečamo..

Hura za dedke in babice.

Hura za nas.