Obisk lutkovne predstave

Končno smo spet lahko doživeli naš čisto pravi kulturni dan. V LGL smo si ogledali predstavo Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom.

Gospod Feliks se ne meni dosti za navade in razvade množice. Živi v svojem svetu, rad pripoveduje zgodbe, uživa v glasbi in zelo veliko ve, zato se študenti z njim zelo radi pogovarjajo. Pa se nekega dne spet odpravi pred univerzo, da bi pokramljal s študenti. A to ni bil navaden dan, ta dan je bilo namreč veliko kolesarsko tekmovanje. Pa je naneslo tako, da je gospodu Feliksu šudent posodil kolo svojega dedka. Feliks je zataknil časopis na prtljažnik, se zavihtel na sedež in se pognal za tekmovalci. In ker gospod Feliks ni navaden gospod, tudi čisto navaden tekmovalec ni. Ko je žejen, si pač privošči limonado, ko si zaželi osvežitve v vodi, skoči vanjo, ne da bi se količkaj oziral na zapravljeno vodstvo. Kaj sploh je zmaga? Tudi o tem pripoveduje zgodba o gospodu Feliksu.

Navdušeno smo navijali za Feliksa, se čudili vonjem in raznovrstnim učinkom, ki so spremljali Feliksov kolesarski podvig.

Po predstavi smo se sprehodili po ljubljanskih ulicah in si ogledali pisano in živahno tržnico.