Posadili smo drevo

Učenci POŠ Rovtarske Žibrše smo se tudi letos pridružili programu ENO tree planting day in milijonom otrok po svetu, ki na mednarodni dan miru sadijo drevesa.

Sajenje dreves je potekalo 21. septembra ob 12.h po lokalnem času. Prva drevesa so posadili otroci opoldne na otoku Tonga in Oceaniji. Sledeč soncu so nova drevesa posadili v Aziji, Evropi in Afriki. Končno je zelena veriga dosegla obe Ameriki in se zaključila na Samoi. Zemlja se je v tem času zavrtela okrog svoje osi in drevesa so našla svoj novi dom.

Mir je želja vseh in vsakogar. Naj bi bil večen. Mir za tebe, mir za mene. Če bo vsak človek na tem svetu poznal to misel in jo izvajal, potem  nam ne bo treba pripovedovati zgodb o nasilju, vojnah, grozotah in pokvarjenosti vsakdana.  Ustvarimo svet v katerem bo imel vsak priložnost razvijati se, odraščati in starati v miru in mirno z roko v roki.

Vsak učenec je mlademu drevescu povedal nekaj besed, nato pa smo napolnili časovno kapsulo in jo zakopali ob korenine. Mogoče jo bodo nekoč, ko bodo odrasli, odprli in se spomnili svojih otroških let.

Do takrat pa  – mir vedno in povsod. Delite ga z drugimi, obilno se bo vedno znova vračal k vam!