Prvi šolski dan

Veliko je prvih stvari v življenju. Stvari, ki razveselijo in vznemirijo – prvi jok, prvi nasmeh, prvi zobek, prvi koraki, prva beseda, prvi vstop v šolo. In ta pomemben življenjski korak je sta včeraj, 1.septembra, doživeli tudi 2 prikupni prvošolki v Podružnični šoli Rovtarske Žibrše.

Zvedavih oči in nasmejanih lic sta prihajali v spremstvu svojih staršev, ki so ju s posebno skrbnostjo pospremili prvič v šolo. Sprehodili sta se med pisanimi cvetlicami in s pričakovanjem  sedli v ospredje ter nestrpno pričakovali, kaj ju čaka …

S prijaznim nagovorom učiteljice in poskočnim plesom starejših sošolcev se je pričel ta svečani dan: prvi šolski dan, ki naj bi ostal nepozaben. 

Sledila je igrica starejših sošolcev, ki so jo že med počitnicami skrbno pripravili za prvošolčke.

Kasneje so se presenečenja kar vrstila. Sprejem šestošolcev in petošolcev, preskok vrvice, prejeta darilca, zavezane rumene rutke, prijazen stisk roke in sajenje drevesa. Vse to je potrdilo vstop v 1. razred.

Proti koncu pa še sladko presenečenje in pihanje svečk na torti. Le kaj sta si zaželeli mali prvošolki?

Ines in Neža dobrodošli med nami! Letos se bomo družili kar trije razredi skupaj. A brez skrbi- to ni slabo, to je prednost. Družili se bomo starejši in mlajši in se igrali, zabavali in drug od drugega tudi česa naučili.

Naj začetniško navdušenje nad šolo, kljub kakšnemu padcu, nikoli ne izgine. Pojdite nasmejani po poteh in potkah k novim dogodivščinam, prijateljstvom, zakladom znanja; in če vas morda kdaj prevzame občutek obupa se spomnite, da do krajev, kamor se splača priti, ni nobenih bližnjic.